Haal meer uit jezelf en meer uit de ander

Voorkom dat jij talent onbenut laat

Zelfkennis is noodzakelijk voor zelfontwikkeling

Je kent de volgende vragen wel: wat wil ik eigenlijk in mijn leven? Waar sta ik voor? Waar ben ik goed in? Wat kan ik nog verbeteren en waar mag ik meer aandacht aan besteden? Voordat jij gaat werken aan jezelf, is het noodzakelijk om antwoord te krijgen op deze vragen. Jij weet anders niet waar je precies aan gaat werken en of jij wel de juiste koers op gaat. Het is zonde om een berg te beklimmen en boven op de berg erachter te komen dat jij de verkeerde op bent geklommen. Verspilde tijd en energie! Ontdek eerst wie je bent én waar jouw vuur nou echt van gaat branden.

Interesse in een training voor jouw medewerkers en organisatie?

Referenties en bedrijven waar ik onder andere mee heb gewerkt:

Paolo heeft bij ons twee toffe trainingen geven, non verbale communicatie en een DISC training. Goed om de diepte in te duiken betreft de verschillende persoonlijkheden in het team en hoe we daar zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. Paolo brengt een hoop kennis over waardoor we als team weer verder zijn gegroeid.

Ronald Eigenaar Getforward

Creëer meer wederzijds begrip

Ontdek de onbewuste behoeften en intenties binnen jouw team en ervaar de positieve intenties van de ander.

Hoe kom ik over?

Wat voor een gedrag laat ik over het algemeen zien onder spanning en hoe kom ik op andere over? Ken jouw eigen en elkaars gedrag op een dieper niveau.

Wat drijft mij?

Ontdek naast DISC ook wat jou nou echt doet bewegen. Voorkom dat jij dagelijks teveel zaken doet waar niet jouw drijfveren liggen.

Ken jouw krachten en valkuilen

Krijg inzicht jouw krachten en valkuilen en in die van jouw collega's voor een betere samenwerking.

Interesse in een combinatie met een Non-verbale teamanalyse? Dat kan!

Wat zijn de voordelen van een DISC en Drijfveren analyse?

DISC & Drijfveren analyses zijn een prachtig hulpmiddel als het gaat om nog meer zelfbewust zijn. Deze analyse zorgt voor meer wederzijds begrip en zelfinzicht. De rapportages worden uitvoerig besproken en de kandidaten zullen na het invullen van de vragenlijst ieder een persoonlijke rapportage krijgen. DISC rapportages kunnen separaat van de Drijfveren rapportages worden afgenomen. Een DISC rapportage gaat over waarneembaar gedrag en jouw persoonlijke impact in de interactie omschreven in persoonlijkheidskenmerken.

De Drijfveren rapportage focust zich op de hogere waarden van het individu, dus wat stuurt uiteindelijk mijn gedrag. Deze waarden zijn vaak niet direct zichtbaar in het gedrag, maar meer onderliggend. 

DISC & Drijfveren analyses zorgen binnen een team samenstelling voor duidelijk over de aard van ons gedrag. Vragen als: waar komt gedrag vandaan en waarom doen we eigenlijk wat we doen, staan centraal in deze training. 

Kennis van DISC & Drijfveren en onderlinge profielen binnen een team helpt om elkaar nu en in de toekomst beter te begrijpen, helpen en begeleiden. Uit deze rapportage komen onder andere de volgende persoonlijke inzichten: