Wat kan je halen uit non-verbale communicatie?

Welkom en leuk dat jij ervoor hebt gekozen om deze gratis demo video te bekijken. Ik neem je in deze video mee in een analyse van bekend cabaretier Hans Teeuwen. Door goed te observeren voorkom je dat je belangrijke informatie mist, die jij als gespreksinstrument kan inzetten om succesvoller en vollediger te communiceren, met meer resultaat en verbondenheid.

Play Video

Oktober 2022

 • 1 en 15 oktober live praktijkdagen
 • 5 en 12 oktober online oefenavonden
 • Incl. intakegesprek, e-book, reader en certificaat
 • Levenslang toegang tot online community
 • Amersfoort centrum
 • Paolo Diana
895 795,-
excl. BTW
100,- vroegboekkorting is geldig t/m 31 augustus 2022.
nog 3 plekken beschikbaar

Schat jij jouw gesprekspartner nog regelmatig verkeerd in?

Ontdek de geheimen van non-verbale gedragsanalyse

Training in Non-verbale communicatie voor meer resultaat en verbondenheid

In gespreksvoering zijn we iedere dag allemaal bezig met beïnvloeden, op wat voor een manier dan ook. Goed leren beïnvloeden begint bij goed leren luisteren. Met je oren en met je ogen. Luisteren is een bindmiddel voor vertrouwen. Vertrouwen is nodig voor de veiligheid om cruciale informatie te delen en te laten delen in gespreksvoering om te kunnen beïnvloeden vanuit verbinding. De verbale communicatie geeft ons veelal informatie over de inhoud, terwijl de non-verbale communicatie ons informatie geeft over de intenties, echte behoeften en verlangens. Om succesvol te zijn in jouw communicatie en beïnvloeding wil je zo min mogelijk informatie missen over en van de ander. Door te luisteren naar het non-verbaal ga jij meer resultaat halen uit gesprekken. Communiceer vanuit verbinding, vertrouwen en veiligheid.

Waarom een training non-verbale gedragsanalyse?

Voorspel gedrag en behoeften

Je leert in minder dan 5 minuten gedrag te voorspellen en vanuit daar je gespreksstrategie te bepalen.

Efficiëntere gespreksvoering

Verkrijg inzicht in diens persoonlijkheid en interactiebehoeften en communiceer in de 'taal' van de ander. Met weerbaarheid, respect en resultaatgerichtheid als gevolg.

Positief beïnvloeden

Door in te spelen op non-verbaal gedrag leer je vanuit verbondenheid en wederkerigheid op betrekkingsniveau te communiceren voor meer resultaatgerichtheid.

Inzicht in eigen gespreksimpact

Voorkom dat jij verkeerd wordt geinterpreteerd: jij leert wat jij non-verbaal en onbewust overbrengt in een gesprek, om vanuit daar meer impact te maken.

Play Video

Inhoud opleidingspakket

 • 3 dagen training + online materiaal
 • Incl. intakegesprek, e-book en reader
 • Videoles herkennen non-verbale signalen
 • Lunch en drankjes op de praktijkdagen
 • Besloten online leeromgeving en community
 • Certificering Non-verbaal Gedragsanalist
895,-
excl. BTW
Trainingsdata: zie onderin deze pagina
Open inschrijvingen

Voor Wie?

Sales & onderhandelen

Voorkom dat je belangrijke informatie laat liggen op cruciale momenten van bijvoorbeeld het sluiten van een waardevolle deal of afspraak.

Leidinggevende & Management

Als leidinggevende wil je snel tot de kern van een (communicatief) probleem komen, non-verbale communicatie geeft meer inzicht in de intenties & belangen van medewerkers en jezelf.

Onderwijs & non-profit sectoren

Kom sneller tot de kern van een probleem bij bijvoorbeeld studenten of cliënten.

HR & Recruitment of coaching

Als 'peoplemanager' ben jij verantwoordelijkheid voor de juiste mensen op de juiste plek in zijn of haar kracht. Non-verbale communicatie geeft directe wetenschappelijke inzichten in diens krachten & valkuilen waar jij op kan inspelen.

Dit zeggen onze deelnemers

Na de training van Paolo zit ik meer zelfverzekerd en voorbereid in een gesprek omdat ik weet wat mijn gesprekspartner nodig heeft voor een goede relatie. Ik kan mij beter inleven in mijn klanten. Geweldige training met nieuwe inzichten en resultaat!

Nino MD C-Flexx

Na de training ben ik in staat om snel te kunnen zien op wat voor een manier ik het beste met mijn gesprekspartner kan communiceren. Het prettige van deze training is dat het na de eerste sessie hier zowel privé als zakelijk direct toepasbaar is. Ik merk meer verbondenheid en daadkracht in mijn communicatie met klanten, ik kan van te voren sneller mijn strategie bepalen die past bij de behoeften van de klant.

Laurent Sales Manager

Met Paolo is het alsof je in het programma Mindfuck zit. Na een gesprek van enkele minuten weet hij meer van je karakter, voorkeuren en eigenaardigheden dan jijzelf. En die vaardigheid leert hij zijn klanten ook! Ik heb enorm veel direct inzetbare kennis opgedaan in de training van Paolo.

Peter Eigenaar Colorgreen

Ik kan nu veel sneller inschatten wat voor een type persoon ik voor mij heb en wat voor een type persoon ik zelf laat zien in mijn eigen non-verbale gedrag. Daardoor begrijp ik ook beter wat voor een impact ik heb op de ander en hoe ik hier in het moment het beste mee om kan gaan. Wil je ook meer authenticiteit en impact met jouw gesprekspartners? Dan raad ik Paolo aan!

Maud Coach

Ik was zeer verrast dat je met gezichtsuitdrukkingen zoveel te weten kan komen over de ander en jezelf. Met deze vaardigheid kan je in een korte tijd veel meer begrip en inzicht krijgen in de behoeften van een ander. Daarnaast is Paolo een presentator die inspireert, verbindt en erg prettig is om naar te luisteren. Echter is de materie complex en niet echt eigen te maken in een korte workshop

Esther Docent en coach

Afgelopen week een introductie non-verbaal communiceren mogen bijwonen. Fascinerend hoeveel informatie over iemand is te "lezen" door naar de bewegingen van het gezicht te kijken. Heel mooi te gebruiken bij gespreksvoering in het werk: van daaruit is een strategie te bepalen. Paul vertelt helder, duidelijk en kundig. Een aanbeveling voor op de werkplek!

Wendy Jongeren begeleider en coach

Wat ga jij leren in deze training?

Inspelen op communicatiebehoeften van gesprekspartner

Door het meten van microbewegingen in het gezicht leer jij om gedragstendensen en persoonlijke communicatiebehoeften al in minder dan vijf minuten te herkennen en eventuele risico’s van gedrag te signaleren en voorspellen in de interactie.

Inzicht in persoonlijkheidstyperingen

Inzicht in de 14 verschillende persoonlijkheidstyperingen die jij leert waar te nemen in minder van vijf minuten. Zo ben jij in staat om vanuit hier een strategie te bepalen en jouw eigen gesprekstechnieken af te stemmen op de andere persoon. Je zal hierdoor meer verbondenheid ervaren met jouw gesprekspartner.

Regievoering tijdens gesprekken

Doormiddel van het meten van non-verbaal gedrag leer je op onbewust niveau regievoering toe te passen in gesprekken. Jij bent in staat om voorbij het subjectieve oordeel meer objectief naar gedrag te kijken door het vaststellen van de interactiebehoeften die een persoon in de specifieke context heeft.

Eigen gespreksimpact

Herkennen van jouw eigen non-verbale invloed in dagelijkse gesprekken. Hoe kom je over en is dit wel hoe jij zelf graag wil overkomen? Voorkom dat jij bij belangrijke zakelijke or privé gesprekken onbedoeld de verkeerde indruk wekt.

Beïnvloeden met non-verbale communciatie

Beïnvloeden doen we allemaal, maar het is nog niet zo makkelijk om de juiste strategie toe te passen. Door het inspelen op non-verbale communicatie voorkom jij dat jij nog kansen in de interactie laat liggen als het gaat om positieve beïnvloeding. Zo kom jij sneller dichter bij jouw doelen.

Risico's in team of organisatie

Je leert te voorzien hoe een individu in een team of organisatie past en welke aandachtsgebieden of risico’s er zijn. Je kan op basis van non-verbaal gedrag al voorspellen waar eventuele spanning kan zitten tussen bijvoorbeeld collega's. Dit helpt jou om meer preventief te interveniëren in bijvoorbeeld conflict situaties.

Non-verbale communicatie lezen begint bij jezelf lezen.

De non-verbale strategie analyse van Paolo heb ik als doeltreffend en verhelderend ervaren. Naast dat ik mezelf herkende in mijn profiel, heeft het er voor mij voor gezorgd mezelf beter te begrijpen én bepaald gedrag te verklaren. Het heeft mij handvatten en inzichten gegeven die ik zeker ga gebruiken in gesprekken met anderen. Daarnaast is Paul een heel prettig persoon om mee te werken. Hij heeft duidelijk passie voor z'n vak. Hij beschikt over veel kennis, maar kan ook goed bepaalde verbanden leggen die verhelderend voor mij waren. Hij combineert zijn open uitstraling met een prettige manier van doortastendheid. Al met al een aanrader!

Maartje Trainer Digitale Geletterdheid

Welke resultaten mag jij verwachten?

Voorspellen van gedragstendensen

Door het vaststellen van de persoonlijkheid leer jij hoe jij algemene gedragstendensen onder comfortabele omstandigheden en spanning kan voorspellen. Zo weet jij van te voren hoe jij spanning en (de)escalatie kan voorkomen.

Uitstellen van eigen oordeel

Jij weet als geen ander hoe wij in een foutief oordeel kunnen vallen op basis van non-verbaal gedrag. Door de kennis en vaardigheden opgedaan in de training weet jij hoe je dit in je voordeel kan gebruiken.

Inzicht in diens persoonlijkheid

Jij leert om in minder dan vijf minuten de volledige bandbreedte van het karakter van jouw gesprekspartners waar te nemen en hierop te anticiperen. Zo ben jij in ieder gesprek voorbereid.

Jij hebt inzicht in eigen non-verbale impact

Non-verbaal gedrag begrijpen gaat niet alleen over het kijken naar de ander, maar ook juist naar jezelf. Jij bent je bewust van jouw eigen onbewuste en non-verbale impact op de ander en weet wat jij zelf uitstraalt in gesprekken.

Je ervaart meer zelfvertrouwen in gespreksvoering

Doordat jij meer voorspelbaarheid zal ervaren in jouw gesprekken, leer jij om uit je natuurlijke gedrag te stappen wanneer jouw gesprekspartner dit nodig heeft. Je zal betere relaties opbouwen met meer rendement dan voorheen.

Beschikbare data

Liever een Incompany training? Neem gerust contact op.

Juni 2022

 • 4 en 25 juni live praktijkdagen
 • 8 en 15 juni online oefenavonden
 • Incl. intakegesprek, e-book, reader en certificaat
 • Levenslang toegang tot online community
 • Amersfoort centrum
 • Paolo Diana
895,-
excl. BTW
Uitverkocht

Oktober 2022

 • 1 en 15 oktober live praktijkdagen
 • 5 en 12 oktober online oefenavonden
 • Incl. intakegesprek, e-book, reader en certificaat
 • Levenslang toegang tot online community
 • Amersfoort centrum
 • Paolo Diana
895 795,-
excl. BTW
100,- vroegboekkorting is geldig t/m 31 augustus 2022.
nog 3 plekken beschikbaar

Januari 2023

 • 14 en 28 januari live praktijkdagen
 • 18 en 25 januari online oefenavonden
 • Incl. intakegesprek, e-book, reader en certificaat
 • Levenslang toegang tot online community
 • Amersfoort centrum
 • Paolo Diana
895 795,-
excl. BTW
100,- vroegboekkorting is geldig t/m 30 november 2022.
6 plekken beschikbaar

Gegarandeerd succes

Bij Paolo Diana krijg jij levenslang toegang tot de online community. Zo kan jij ook na de training blijven oefenen met lichaamstaal analyseren, wanneer het jou uitkomt. Dat is nog eens gemak!