Incompany

Samen maken wij een op maat gemaakte training

Training in Non-verbale communicatie voor meer resultaat en verbondenheid

Mensen onthouden hoe jij eruit zag, niet zozeer wat jij hebt gezegd. Veel mensen weten niet bewust wat zij non-verbaal uitstralen in een gesprek, terwijl non-verbale communicatie het meest impactvol is in onze gesprekken. Non-verbale communicatie zendt informatie over onze intenties, verlangens, emoties en onze behoeften. Je wil voorkomen dat je al deze belangrijke informatie en over jezelf en de ander in de interactie laat liggen. Verdieping in non-verbale communicatie geeft een nieuwe manier van communiceren, met als doel te communiceren en beïnvloeden vanuit veiligheid en verbondenheid.

Krachten en valkuilen

Krijg middels een teamanalyse in beeld hoe men geneigd is om te handelen onder comfortabele en oncomfortabele omstandigheden en welke interactiebehoeften medewerkers hebben. Dit zorgt voor meer onderling begrip en wederzijds respect.

Efficiëntere gespreksvoering

Middels het meten van de non-verbale impact kom jij sneller tot de kern in een gesprek en kan jij doelgerichter interveniëren in gesprekken. Dit zorgt voor meer verbondenheid en resultaatgerichtheid.

Voorkomen van misinterpreteraties

Op basis van non-verbale communicatie oordelen we vaak al binnen 1/20e seconde. Dat dit oordeel verkeerd is blijkt vaak achteraf, of in het ergste geval helemaal niet. Intenties en interactiebehoeften koppelen aan non-verbaal gedrag helpt om een juiste interpretatie te maken.

Persoonlijke groei en zelfinzicht

De trainingen staan altijd in het teken van persoonlijke groei en inzicht krijgen in jezelf. Wat stralen medewerkers zelf uit in belangrijke klantgesprekken en wat voor een impact heeft dit onbewust op een ander?

Interesse in een training voor jouw medewerkers en organisatie?

Referenties en bedrijven waar ik onder andere mee heb gewerkt:

Voor Wie?

Sales & onderhandelen

Voorkom dat je belangrijke informatie laat liggen op cruciale momenten van bijvoorbeeld het sluiten van een waardevolle deal of afspraak.

Leidinggevende & Management

Als leidinggevende wil je snel tot de kern van een (communicatief) probleem komen, non-verbale communicatie geeft meer inzicht in de intenties & belangen van medewerkers en jezelf.

Onderwijs & non-profit sectoren

Kom sneller tot de kern van een probleem bij bijvoorbeeld studenten of cliënten.

HR & Recruitment of coaching

Als 'peoplemanager' ben jij verantwoordelijkheid voor de juiste mensen op de juiste plek in zijn of haar kracht. Non-verbale communicatie geeft directe wetenschappelijke inzichten in diens krachten & valkuilen waar jij op kan inspelen.

Wat anderen zeggen over Paolo:

Play Video

Paolo heeft bij ons twee toffe trainingen geven, non verbale communicatie en een DISC training. Goed om de diepte in te duiken betreft de verschillende persoonlijkheden in het team en hoe we daar zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. Paolo brengt een hoop kennis over waardoor we als team weer verder zijn gegroeid.

Ronald Eigenaar Getforward

Incompany is Maatwerk

Trainingen worden samen op maat samengesteld, afhankelijk van de wensen en de behoeften die er zijn. Nadat we de wensen en leerdoelen in kaart hebben gebracht stellen wij een programma op waarin zelfinzicht, persoonlijkheid en diversiteit altijd centraal staan. Geen quick-fix, wel hard werken voor maximaal rendement. Non-verbale communicatie gaat over de gespreksimpact van een ander, maar ook zeker van jezelf. Paolo Diana werkt op verzoek met professionele acteurs.

Wat zijn de leerdoelen van deze workshop?

Inzicht in onderlinge communicatie behoeften

Binnen het team krijg je inzicht in wat men wel en niet prettig vindt in de communicatie, aan welke behoeften er moet worden voldaan voor een ontspannen gesprek en hoe men handelt wanneer er niet wordt voldaan aan deze behoeften.

Communiceren op metaniveau: zelfinzicht

Je leert hoe je kan communiceren op metaniveau en in helicopterview te communiceren over de communicatie. Dit is handig voor bijvoorbeeld gespreksinterventies of in privé situaties.

Krachten en valkuilen in team of organisatie

Je leert te voorzien hoe een individu in een team of organisatie past en welke aandachtsgebieden of risico’s er zijn.

Eigen gespreksimpact

Herkennen van jouw eigen non-verbale invloed in dagelijkse gesprekken. Hoe kom je over en is dit wel hoe jij zelf graag wil overkomen? Voorkom dat jij bij belangrijke zakelijke or privé gesprekken onbedoeld de verkeerde indruk wekt.

Paolo is in staat om binnen een paar minuten een positieve sfeer te creëren in een groep die vervolgens door de groep wordt overgenomen. Weet om te gaan met dat wat er is en hier ook on the spot op te reageren op een dusdanige duidelijke wijze dat je weer een ervaring rijker bent. Kortom een zeer bekwame coach en trainer waar ik in de toekomst nog veel van hoop te blijven leren.

Aramis IT Consultant

Incompany trainingen

Onderstaande trainingsvormen kunnen wij samen op maat vormen en opstellen

Non-verbale Teamanalyse

Deze Non-verbale teamanalyse gaat inzicht geven in de impact van de onbewuste onderstroom van de communicatie binnen jullie team. Dit geeft meer inzicht en begrip in de communicatiestijlen, hoe medewerkers handelen onder spanning en diens persoonlijkheid.

DISC & Drijfveren analyse

Waarom doe je nou eigenlijk wat je doet? Ontdek wat jouw gedragsvoorkeuren en communicatiestijlen zijn doormiddel van de DISC-stijlen en drijfveren analyse.

Jouw behoeften staan centraal

Het gaat niet om mijn doelen, maar om die van jou, jouw team en bedrijf. Samen gaan wij op zoek naar de bottleneck en stellen we een programma op.

Vanuit veiligheid en verbondenheid

Een geschikte trainer zoeken en inzetten voor jouw team kan best spannend en niet altijd even makkelijk zijn. We maken samen eerst kennis om vanuit verbondenheid samen te werken.

Mogelijkheid tot zowel online als offline

Vanuit wederzijds begrip zijn we transparant en eerlijk naar elkaar. Lukt iets niet of zijn de wensen onhaalbaar? Dan maken we dit samen bespreekbaar. We spreken duidelijk elkaars verwachtingen uit.

Nazorg

De trainingen staan altijd in het teken van persoonlijke groei en meer inzicht krijgen in jezelf.