Over mij

Ik noem het beestje graag bij de naam. 

Achter die oneindige glimlach van jou, schuilt iets.

Een voortdurende glimlach, ook op momenten dat er eigenlijk niets te lachen valt, wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd. Mensen glimlachen vanuit onbewuste behoefte om toe te naderen tot de ander. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat mensen die regelmatig de mondhoeken omhoog trekken (ook wanneer de context dat niet per sé toelaat) zeer oplossingsgericht kunnen zijn, attent overkomen en flexibel in het contact, ze passen zich vaak makkelijk aan. In de interactie hebben ze behoeften om aandacht te besteden aan de relatie. Zijn we nog wel vriendjes? Het negeren van negatieve gevoelens en problemen onder spanning is hier dan ook vaak een bekende gedragstendens van. 

Dat er meer achter de oneindige glimlach van mij schuil ging dan de (vaak verkeerde) labels die door anderen erop werden geplakt, dat is nu wel duidelijk. Naast mijn 10 jaar leidinggevende ervaring en NLP Master Practitioner heb ik mij verdiept in de wereld van non-verbale communicatie.

Ik ben altijd benieuwd geweest naar de vraag: Waarom doen mensen wat ze doen?  Het geeft mij energie om gedrag te kunnen verklaren, begrijpen en zoveel mogelijk zonder oordeel naar de intentie van een ieder te kijken. Allereerst om mensen zichzelf te laten begrijpen, om vervolgens hen de ander te laten begrijpen. 

Met de tool Non-verbale strategie analyse verklaar ik wat ieders intentie nou eigenlijk is in de interactie, om vervolgens gedrag te kunnen voorspellen en met meer begrip te leren observeren. Vanuit de juiste bril kijken zorgt voor minder oordelen, waardoor je een beter weloverwogen besluit kan nemen in de interactie, waar je normaal in je reflexen en subjectieve oordeel kan schieten. 

 

 

Als Master Non Verbaal Strategie Analyse (INSA) heb ik mij verdiept in mijn eigen (non-verbale) strategie in wat ik zelf teweeg breng in de communicatie en kan ik lezen wat een ander teweeg brengt én zou kunnen brengen in de communicatie. Ik ben een expert op het gebied van gedrag en interactie dynamieken, met een focus op persoonlijkheid en non-verbaal gedrag. Mensen verschillen, hebben andere voorkeuren en willen anders behandeld worden. Ik leer mensen snel te kunnen waarnemen hoe zij deze verschillen kunnen interpreteren, vanuit het gezicht. 

Na met mij gewerkt te hebben weet jij wat jij (non-)verbaal teweegbrengt in de communicatie en ken jij de taal van het gezicht. Jij hebt geleerd hoe jij gedrag kan voorspellen en jij hebt alle tools in huis om jouw eigen communicatie te versterken passend bij jouw doel. Je behoudt verbinding met de ander, én belangrijker nog: met jezelf. Voor meer rapport, effectievere gesprekken en simpelweg minder gedoe!